Bereikbaarheid | De Nacht van de Kaap Festival

Bereikbaarheid

Het festival vindt plaats op en rondom het Deliplein in Katendrecht, Rotterdam. Mocht je willen navigeren doe dit dan naar:

 

Deliplein

3072 ZK

Rotterdam. 

 

Het festivalterrein is te bereiken via twee ingangen aan de westzijde van het Deliplein (Veerlaan, Katendrecht) en de Noordzijde van het Deliplein (Rijnhavenbrug, Kop van Zuid). 

 

ZIE HIER DE PLATTEGROND VAN HET FESTIVALTERREIN

 

AUTO

Katendrecht is goed met de auto te bereiken. Parkeren in de directe omgeving van het festival is beperkt. Volg vanaf de Ring Rotterdam Havennummer 1280. Het brengt je naar het Deliplein. Let er alstublieft wel op dat er door de komst van de Rijnhavenbrug veel bezoekers van de Wilhelminapier ook op Katendrecht parkeren, waardoor je wellicht langer moet zoeken naar een parkeerplek. 

 

De Maastunnel van Noord naar Zuid is gesloten vanwege renovatie. Alternatieve routes vind je op 

www.maastunnel.nl/#/alternatieven.

 

 Parkeren op zaterdag is betaald van 09.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur. De kosten zijn    € 0,50 euro voor achttien minuten.

 

Het wordt aangeraden te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival te komen. Hier worden enkele mogelijke routes beschreven. Je kunt uiteraard ook www.9292.nl raadplegen.

 

TREIN

Vanaf Station Rotterdam Centraal neem Metrolijn E richting Slinge of Metrolijn D richting De Akkers. Vervolgens kun je uitstappen bij zowel Metrostation Wilhelminaplein als Metrostation Rijnhaven. (vervolg zie Metro)

 

Vanaf Station Rotterdam Blaak neem Metrolijn ABC richting Schiedam naar Metrostation Beurs. Hier stap je over op Metrolijn E richting Slinge of D richting De Akkers. Vervolgens kun je uitstappen bij zowel Metrostation Wilhelminaplein als Metrostation Rijnhaven. (vervolg zie Metro)

 

Vanaf Station Rotterdam Zuid neem Tram 20 richting Rotterdam Centraal of Tram 23 richting Marconiplein of Tram 25 richting Schiebroek. Stap uit bij halte Lodewijk Pincofssweg. Hier steek je over via Hillekopplein naar de Posthumalaan die je linksaf opgaat richting de Jumbo en Metrohalte Rijnhaven. (vervolg zie Metro)

 

METRO

De Nacht van de Kaap is te voet te bereiken (10 min.) vanaf twee Metrostations: Metrostation Wilhelminaplein en Metrostation Rijnhaven.

 

Bij Metrostation Wilhelminaplein stap uit bij de uitgang Nieuwe Luxor, hiervandaan loop je langs het water naar het einde van de Kop van Zuid richting Hotel New York. Hier zie je de Rijnhavenbrug waarover je direct naar de ingang van het festivalterrein aanloopt.  

 

Bij Metrostation Rijnhaven stap uit bij de Posthumalaan en Jumbo. Loop voorbij de Jumbo over de Brede Hilledijk. Loop 400 meter over de Brede Hilledijk, waarna je aan de rechterkant een grote parkeerplaats ziet en de Fenixloods met een gekleurde schildering. Loop langs deze loods richting het Deliplein, waarna je direct tegen de ingang van het festivalterrein aanloopt. 

 

BUS

Vanuit de stad en de regio Rijnmond e.o. zijn er diverse busverbindingen naar Zuidplein met aansluiting op buslijn 77 naar Katendrecht/Deliplein (minimaal drie keer per uur). Voor vertrektijden en -punten bel 0900 92 92 (€ 0.50 per minuut). Bus 77 rijdt vanaf Zuiplein naar Katendrecht (via Rijnhaven), stap uit bij halte Lombokstraat.

 

Een overzicht van de diverse bus- en tramlijsten is de zogeheten lijnennetkaart

 

Er rijden ook nachtbussen van en naar de Kaap, klik hier voor meer informatie.  

 

 

WATERTAXI

Met zo'n 50 aanlegplaatsen in Rotterdam en omstreken is Watertaxi Rotterdam het snelle en betrouwbare alternatief voor iedereen die reistijd wil besparen. Maar het is ook een spectaculaire belevenis om Rotterdam vanaf de rivier te ervaren. En hoe meer mensen aan boord, des te lager de kosten per persoon. Kijk op www.watertaxirotterdam.nl voor meer info en reserveren.

 

 

 

 

  • SENA
  • Gemeente Rotterdam
  • JMR
  • Theater Walhalla
  • Deelgemeente Feijenoord
  • Kornuit